Onze historie - Van 2010 tot 2020

Eerste Paal Pand Fritom Bert

Fritom Corporate verkocht in 2016 het pand aan de Wymerts 9 in Bolsward aan Hochwald. Ze mocht er nog een tijdje blijven zitten, maar moest natuurlijk wel op zoek naar een nieuw onderkomen. Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom waren niet meer tevreden over de door hen gehuurde kantoorruimte en zochten ook wat nieuws… De combinatie was snel gemaakt. In 2017 startte Wiersma Holding voor Melkweg|Fritom, Bidon|Fritom en Fritom Holding met de bouw van een nieuw kantorencomplex met werkplaats. Aan de Marne in Bolsward verrees een gloednieuw, duurzaam gebouwd kantorenpand. In september 2017 was het de eer aan Bert de Jong †, toenmalig bestuursvoorzitter van Fritom Holding om de eerste paal te slaan.  In april 2018 kon het nieuwe pand in gebruik worden genomen.

Pand Fritom

Fritom, Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom beschikken vanaf die tijd over een modern en duurzaam pand. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas. De bedrijven zijn zelfvoorzienend in hun energiebehoefte en er wordt gebruik gemaakt van regenwater voor de toiletten en wasstraat. Het gebouw is voorzien van speciaal getint glas en de daken hebben zonnepanelen gekregen. Het gebouw is goed geïsoleerd. Zo goed dat de medewerkers er al snel achter kwamen dat hun mobiele telefoons het binnen niet meer deden….geen bereik. Een speciale unit op het dak, heeft dat probleem opgelost.

Toen de Eerste Wereldoorlog ten einde liep, bevond Nederland zich in een economisch roerige tijd. In Veendam wilde de toen 37-jarige landarbeider Jan Oldenburger zijn gezin een betere toekomst bieden. Daarom liet hij op 10 november 1917 zijn achternaam als handelsmerk registreren en startte hij zijn eigen transportbedrijf. Het vervoer begon met paard en wagen. Een eeuw later, in november 2017 vierde Oldenburger|Fritom haar 100-jarig bestaan met een groot feest in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn (Veendam).

100 Jaar Oldenburger

Op 11 december 2017 volgde de bekroning op 100 jaar logistieke dienstverlening met de toekenning aan Oldenburger|Fritom van het Predicaat Hofleverancier.

Oldenburger Hofleverancier
Jubileum Veenstra

Op 28 april 1928 startten Wessel en Maaike Veenstra het bedrijf Veenstra. Wessel kocht op 25-jarige leeftijd zijn eerste auto: een Opel met een eenassige oplegger. In 2018 was dat 90 jaar geleden en dit werd door Veenstra|Fritom gevierd met een prachtig jubileumfeest.

Nieuwe Pand Oldenburger

In mei 2019 werd in Veendam het duurzaamste distributiecentrum van Noord-Nederland opgeleverd. Het nieuwe warehouse van Oldenburger|Fritom, gesitueerd op het terrein tegenover de bestaande locatie is volgens BREEAM Outstanding gebouwd. Het warehouse heeft een oppervlakte van 5.000m2 en een hoogte van 15 meter en is volledig energieneutraal. Er is ruimte voor meer dan 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. Wel is het voorzien van een warmtepomp, ledverlichting, zonnepanelen en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Op het terrein is een circulaire milieustraat ingericht voor optimale afvalwerking. Om insecten te helpen is er een insectenhotel geplaatst en vogels vinden prima broedgelegenheid in de aangelegde nestkasten.

De vrachtauto’s van Sanders|Fritom vervoeren alles wat op een pallet past en veilig vervoerd moet worden. Het werkgebied van Sanders|Fritom begint daar waar dat van pakketdiensten eindigt. De economische groei en de steeds sterkere toename van online verkopen, deed en doet de omzet van het bedrijf al maar verder groeien. De oude locatie werd dan ook te klein voor deze Fritomdochter. Er werd in 2019 dan ook tot nieuwbouw besloten, om hiermee de crossdock- en warehousefaciliteiten voor Sanders|Fritom te verdubbelen. Midden in de Coronacrisis in 2020, een crisis die Uden vol raakte, was de bouw van het nieuwe distributiecentrum klaar. Vanaf maart vorig jaar is Sanders|Fritom actief vanuit haar nieuwe pand. Op een perceel grond van 5 hectare, beschikt Sanders|Fritom over bijna 20.000 m2 voor warehouse en distributieactiviteiten. Ook dit pand is uiterst duurzaam gebouwd met zonnepanelen, ledverlichting, waterbesparende voorzieningen (grijswater circuit)en afvalscheiding.

Nieuwe Pand Sanders

Meer lezen over onze historie?

Wij vertellen u graag meer over onze geschiedenis en werpen ook een blik op de toekomst van onze groep van bedrijven.

Onze historie