Onze historie - Tussen 1971 en 1980

Tussen 1971 en 1980

In augustus 1971 kochten de drie bedrijven Doorenbos, Veenstra en Wiersma een bedrijf in Zwolle en doopten dat om tot Transportonderneming Melkweg Zwolle. Deze nieuwe aanwinst hield zich bezig met vloeibare zuivelproducten en andere vloeistoffen in tankwagens.

Fritom Group 50 Jaar Melkweg Zwolle
Fritom Group 50 Jaar TGN Vaassen

Samen met een aantal andere transport- en veembedrijven, richtten de drie familiebedrijven in 1973 Transportgroep Nederland (TGN) BV op. Ze hadden hiermee een eigen expeditiekantoor. De eerste jaren zat het bedrijf in Epe, later in Vaassen. De overige eigenaren trokken zich uiteindelijk terug. Veenstra, Wiersma en Doorenbos bleven over. De samenwerking was ook toen al hecht. Hun motto: als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.

Met elkaar samenwerken zit vanaf het begin in het DNA van de Fritom Group. De bedrijven presenteerden zich in de jaren 70 al als Samenwerkende Transportbedrijven.

Fritom Group 50 Jaar Samenwerkende Transportbedrijven Logo

Eind jaren 70 werd er een nieuw kantoorpand met garage gebouwd voor Transportonderneming Melkweg BV in Bolsward. Het pand aan de Koopman Heeresweg werd in 1980 feestelijk geopend door Neelie (Smit-)Kroes, die op dat moment Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat was. Ze zei: “Ik vind melk afschuwelijk”… maar ze loofde de samenwerking en het innovatieve vermogen van de samenwerkende transportbedrijven.

Fritom Group 50 Jaar Nieuw Kantoorpand Melkweg Bolsward
Fritom Group 50 Jaar Opening Kantoor Melkweg 1980

In 1980 kwam er een eigen verzekeringskantoor: Westergo Assurantiën. Westergo was in Bolsward gevestigd. De bedrijven die tot de groep behoorden en hun medewerkers, konden er verzekeringen afsluiten. Daarnaast had Westergo een eigen assurantieportefeuille.

Fritom Group 50 Jaar Westergo Assurantien Resized
Umbraco.Web.PublishedCache.NuCache.PublishedContent?.AltText()

Een portret van de founding fathers van de Fritom Group. Van links naar rechts: Jan Wiersma, Willem Doorenbos en Rinze Veenstra.

Meer lezen over onze historie?

Wij vertellen u graag meer over onze geschiedenis en werpen ook een blik op de toekomst van onze groep van bedrijven.

Onze historie